Sunday, 9 September 2007

Death Note (デスノート)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ο παραπάνω τίτλος είναι μια παραγωγή από το studio Madhouse και αποτελεί αδιαμφισβήτητα –αν όχι τον καλύτερο- έναν από τους καλύτερους τίτλους της φετινής χρονιάς… Το συγκεκριμένο anime εκπροσωπεί τα είδη drama, detective fiction, psychological thriller και θα αποτελέσει σταθμό στο κόσμο των anime


Η υπόθεση είναι η παρακάτω: ένας μαθητής λυκείου, ο Yagami Light, ο οποίος είναι ένα χαρισματικό, πανέξυπνο άτομο, κατά τον καιρό που σκέφτεται ότι ο κόσμος είναι βαρετός και σάπιος, βρίσκει κατά τύχη ένα μυστηριώδες σημειωματάριο, το Death Note… Πάνω στο τελευταίο είναι γραμμένο ότι ο θνητός, του οποίου το όνομα είναι γραμμένο στο Death Note θα πεθάνει… Αρχικά, ο Light το θεωρεί μια πλάκα, αλλά χρησιμοποιώντας δύο εγκληματίες ως “πειραματόζωα”, επιβεβαιώνει ότι το Death Note δεν πρόκειται καθόλου περί φάρσας, παρά ενός εργαλείου για να “αποδίδει δικαιοσύνη”... Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν ο Light, έχοντας συναντήσει τον Shinigami (θεός του θανάτου) Ryuk (που είναι και ο προηγούμενος κάτοχος του Death Note) στοχεύει στο να “τιμωρήσει” όλους τους εγκληματίες και άδικους ανθρώπους παγκοσμίως, ώστε να δημιουργήσει έναν καινούργιο κόσμο που θα ανήκει μόνο στους δίκαιους, του οποίου ο Light θα γίνει θεός… Σύντομα όμως, ο τεράστιος αριθμός ανεξήγητων θανάτων ανησυχεί την αστυνομία και κεντρίζει το ενδιαφέρον ενός κορυφαίου ντετέκτιβ , του L, ο οποίος σκοπεύει να σταματήσει τον Kira ( ψευδώνυμο του Yagami Light, από την λέξη killer) και έτσι ξεκινάει η διαμάχη μεταξύ των δύο… Θα μπορέσει ο L να πιάσει τον Kira ή θα σκοτώσει ο Kira τον L πρώτα? Θα αποτύχει κατά τη διάρκεια του αγώνα του ο Kira ή θα γίνει εν τέλει ο θεός του καινούργιου κόσμου???
Ήδη παρασύρθηκα και είπα παραπάνω από όσα έπρεπε, γιατί δεν χρειάζονται λόγια για να περιγράψεις ένα θρύλο όπως το Death Note… Αφού το ξεκίνησα όμως, θα συνεχίσω λέγοντας ότι εκτός της φανταστικής υπόθεσης, αλλά και από τεχνικής απόψεως, το Death Note αποτελεί απλά ένα αριστούργημα… Αληθοφανές σχέδιο, ανατριχιαστικό σενάριο, συναρπαστική εξέλιξη με αναρίθμητες ανατροπές και συγκινήσεις… Επιπρόσθετα, ένα απίστευτο soundtrack συνοδεύει πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι να αναφέρω ότι το Death Note πραγματικά δίνει μαθήματα σκηνοθεσίας… Ένα anime μοναδικό στο είδος του! Δεν το συνιστώ απλά, σας προειδοποιώ ότι το να μην δείτε το Death Note είναι ένα ασυγχώρητο έγκλημα τιμωρούμενο από τον Kira!
Για όσους ενδιαφέρονται να το δουν θα πρέπει να κατεβάσουν την παραγωγή της animeclipse η οποία είναι ασυναγώνιστη από άποψη μετάφρασης, typesetting και overall παραγωγής.

11 comments:

Narita said...

Συγκινήθηκα λίγο, δεν ξέρω γιατί....
loool

Erisabetsu-chan said...

επειδή είσαι gay.
και επειδή έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά στο Death Note!!!!!

alex.digitaltracker said...

Death Note και τα μυαλα στα καγκελα!!! Πολυ καλο anime. Ας ελπισουμε οτι θα δουμε κι αλλα τετοια στο μελλον.

Κira lives for ever...

jimmy said...

Οντως εχουμε πληροφοριες για την υπαρξη Death Note... Ο υποπτος (Δημητρης "jimmy" Βαγιωνας) που ενδεχομενος να ειναι ο διαδοχος του Kira λεγεται οτι παρελαβε το Death Note απο τον ιδιο τον Yagami Light SPOILER οταν αυτος καταλαβε οτι θα γινοταν η στραβη και παραχωρησε το αληθινο σημειωματαριο στον υποπτο SPOILER END. Η 2η θεωρια ειναι οτι ο υποπτος απεκτησε με νομιμες διαδικασιες το εν λογω τεφτερι απο τη λαϊκη αγορα... DOINK!

Εν πασει περιπτωσει, boku ga seki da! boku wa shin sekai no kami!

alex.digitaltracker said...

STFU n00b!!!

jimmy said...

Kuruseee kurah!!!!

Cougar said...

Πολύ καλό review alex! Έγραψες για ακόμη μια φορά! xD

alex.digitaltracker said...

Αrigatou! XD!

jimmy said...

nai, ontos poly kalo review alexi! XD

Narita said...

Δε νομίζω να ξεχαστεί αυτό το άνιμε (διευκρινίζω) από ασυτούς που το αγάπησαν. Θα το θυμόμαμστε μετά από χρόνια όπως και τα ανιμε που μας μεγάλωσαν

Dannossiel said...

λολ...κι εγώ έχω δει death note!η eri έχει τα τελευταία επεισόδια και ανυπομονώ...