Tuesday, 8 May 2007

Πρώτες Εντυπώσεις

Αφού παρακολούθησα 3-4 επεισόδια, είπα να γράψω τις πρώτες μου εντυπώσεις από τα καινούρια anime που παρακολουθώ αυτήν τη περίοδο. Ξεκινάω με αυτά που μου άρεσαν περισσότερο…

Darker than Black

Ένα περίεργο πεδίο εμφανίζεται στο Τόκυο και μετατρέπει ανθρώπους σε δολοφόνους και ο τρόπος που σκοτώνουν θυμίζει Elfen Lied. Το σενάριο αρχικά μπορώ να πω ότι είναι λίγο δυσνόητο. Όμως η πλοκή μπορούμε να πούμε ότι έχει μια καλή ροή και στα θετικά συγκαταλέγεται και το σχέδιο. Το Darker than Black δεν συναρπάζει με την πρώτη ματιά αλλά είμαι σίγουρος ότι τελικά θα είναι ένας από τους καλύτερους φετινούς τίτλους.

Bokurano

Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μια παρέα περίπου 15 παιδιών καθώς παίζουν στην παραλία, βρίσκουν το καταφύγιο ενός “παρανοϊκού” επιστήμονα ο οποίος τους καλεί να συμμετέχουν σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που έχει φτιάξει και τους ζητάει να το δοκιμάσουν γιατί είναι ακόμα σε beta φάση. Από τη στιγμή όμως που θα δηλώσουν συμμετοχή δεν μπορούν να βγουν από αυτό. Το παιχνίδι ζητάει από τους παίκτες να χειριστούν κάποια ρομπότ και να παλέψουν εναντίον κάποιων άλλων ρομπότ ούτως ώστε να σώσουν τον κόσμο.

Είμαι σίγουρος ότι το Bokurano θα έχει μεγάλη απήχηση γιατί προέρχεται από πολύ γνωστό manga. Αλλά εκτός αυτού και το anime το ίδιο δείχνει καλά στοιχεία και σίγουρα θα είναι και αυτό μέσα στα καλύτερα της χρονιάς.

Claymore

Μια περιπλανώμενη Claymore, μισή άνθρωπος μισή Yoma, πηγαίνει από πόλη σε πόλη με αποστολή να σκοτώσει τέρατα Yoma γιατί αυτή είναι η δουλειά της. Στην πορεία παίρνει και ένα παιδί υπό την προστασία της. Εν συντομία λίγο πολύ αυτή ήταν η κεντρική ιδέα μέχρις στιγμής. Σίγουρα δεν είναι κάτι το τρομερό αλλά είναι ένα anime που βλέπεται πολύ ευχάριστα. Μια σημείωση που έχω να κάνω είναι ότι το σχέδιο θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο όπως και το animation σε κάποια σημεία.


El Cazador de la Bruja


Μια κοπέλα bounty hunter (πολύ “πρωτότυπο”) καλείται να προστατέψει ένα μικρό κορίτσι που έχει υπερφυσικές δυνάμεις που τις απέκτησε απ’ ότι φαίνεται μετά από μια σειρά πειραμάτων. Σεναριακά δεν είναι διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας αλλά και αυτό βλέπεται άνετα. Στα αξιοσημείωτα θα έβαζα την μουσική επένδυση.


Seirei no Moribito
Και εδώ λίγο πολύ το ίδιο μοτίβο σε άλλη εποχή βέβαια. Στην μεσαιωνική Ιαπωνία ένα από τα παιδιά του αυτοκράτορα διακατέχεται από κάποιο, “δαιμονικό” όπως εικάζουν πνεύμα, και γι’ αυτό δόθηκε διαταγή να δολοφονηθεί. Όμως η μητέρα του επειδή δεν μπορούσε να το αντέξει ζήτησε από μια κοπέλα σωματοφύλακα να το πάρει μαζί της και να το προστατέψει. Γενικά είναι καλό αλλά μερικές φορές έχει μακρόσυρτους διάλογους που κουράζουν. Αν αυτό συνεχιστεί και στα υπόλοιπα επεισόδια τότε μάλλον θα το σταματήσω.

5 comments:

Cougar said...

Για Bokurano, Darker Than Black και Claymore +1 από μένα! Πολλά υποσχόμενα και τα 3!

alex.digitaltracker said...

Τελικα το El Cazador de la Bruja θα το αφησω...δεν ξερω ειδα και το 5ο επεισοδιο και ψιλοβαρεθηκα.
Καμια προταση απο τα καινουρια anime?

Dannossiel said...

γιατί έγραψες για το bokurano εγώ ήθελα να γράψω.
Απλά μου αρέσει βέβαια είδα μόνο μέχρι το 2.
το Darker than Black δεν το ξέρω αλλά έχει πέσει πολύ διαφήμιση.

alex.digitaltracker said...

Το Darker than Black θα ελεγα οτι μου αρεσε πιο πολυ απο το Bokurano αρχικα...αλλα ο καιρος θα δειξει.

Raziel666 said...

Seirei no Moribito rulz!!!
Btw, πού είναι το Lucky Star; Οεο;